.
.
.
.
Online Κρατήσεις
ΑΦΙΞΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΩΔ.ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH
Ειδκή
Προσφορά
Κάντε τώρα την κράτηση σας μέσα απο την νέα μας ιστοσελίδα και επωφεληθείτε από μοναδικές προσφορές!
Από40
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Καστοριά

Η Καστοριά, η γραφικότερη πόλη της Μακεδονίας, διαθέτει η ιδιαίτερη μορφολογία και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι κτισμένη σε μια χερσόνησο, που εισχωρεί στη λίμνη Ορεστιάδα και απλώνεται αμφιθεατρικά γύρω της, σε υψόμετρο 620 μ. ενώ τριγύρω της υψώνονται τα όρη Γράμμου και Βιτσίου. Είναι μια πόλη σύγχρονη, που κρατά την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του περιβάλλοντος και της ιστορίας της, με παλιές γειτονιές, στενά δρομάκια, επιβλητικά μέγαρα, πολλά μουσεία και βυζαντινούς ναούς. Η περιήγηση στην πόλη γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο, με ποδήλατο ή και με τα πόδια, τρόπος ιδιαίτερα αγαπητός καθώς σε κάθε γωνιά της μπορείτε να ανακαλύψετε και κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον και σε κάθε στροφή να θαυμάσετε την πόλη που αγκαλιάζεται από τη λίμνη, από διαφορετική οπτική γωνία.

Το ξενοδοχείο ANASTASSIOU σας προτείνει μια απολαυστική ξενάγηση με το minibus της επιχείρησης στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Καστοριάς:

Μπαίνοντας στην πόλη, συναντάμε το σύγχρονο κομμάτι με την αγορά, τις τράπεζες, την επιχειρηματική κίνηση και τα μοντέρνα κτίρια.

Ακολουθώντας τον παραλίμνιο δρόμο, περνάμε από τη Νότια Παραλία, το κατ΄ εξοχήν αγαπημένο κομμάτι της νεολαίας με μπαράκια, καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες και κατευθυνόμαστε στη γραφική παλιά συνοικία Ντολτσό όπου υπάρχουν με μεγαλόπρεπα καστοριανά αρχοντικά του 17ου - 18ου αι., που μαρτυρούν την οικονομική και πολιτιστική άνθηση της πόλης των γουνοποιών. Στο αρχοντικό Νεραντζή Αϊβάζη στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει και χώρος αναπαράστασης εργαστηρίου γουνοποιίας. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Μουσείο Ενδυματολογίας με φορεσιές και κοσμήματα χαρακτηριστικά του λαϊκού πολιτισμού του τόπου, στεγασμένο στο αρχοντικό των Αδελφών Εμμανουήλ, ένα θαυμάσιο δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 1750. Ένα νέο Μουσείο, δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια, σ΄ αυτή τη γειτονιά. Το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, με ιστορικά ντοκουμέντα και ενθυμήματα της ηρωικής αυτής περιόδου.

Από εδώ και πέρα, ξεκινά ο λεγόμενος «μικρός γύρος της λίμνης», 7 χιλιομέτρων, περίπου. Στην αρχή του μπορείτε να δείτε τη Σπηλιά του Δράκου, μεταξύ άλλων σπηλαίων στις όχθες της λίμνης με τις 7 υπόγειες λίμνες, 10 αίθουσες και 5 διαδρόμους-σήραγγες. Εδώ, έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων, ηλικίας 10.000 χρόνων. Σύμφωνα με την παράδοση, στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσωρυχείο, που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Κατόπιν, μπορείτε να επισκεφτείτε την περίφημη Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας και στη συνέχεια φτάνουμε στη Βόρεια Παραλία με την αρχοντική συνοικία Αποζάρι. Ακολούθως, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει στις συλλογές του εικόνες, γλυπτά, ψηφιδωτά, ξυλόγλυπτα αντικείμενα, εκκλησιαστικά αντικείμενα (χειρόγραφα, λειτουργικά σκεύη κλπ.), που καλύπτουν την περίοδο από τον 12ο μέχρι τον 17ο αιώνα. Ο δρόμος ανηφορίζει σιγά - σιγά προς το λόφο του Προφήτη Ηλία και ένα ιδεώδες πλάτωμα με σύγχρονες εγκαταστάσεις θεάτρου, από όπου μπορείτε να έχετε μια πανοραμική θέα της Καστοριάς και της λίμνης Ορεστιάδος. Θα μείνετε εκστασιασμένοι με το θέαμα!

Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε:

  • Τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Διοκλητιανούπολης, έξω από την πόλη, όπου υπάρχουν μέρος του τείχους, ρωμαϊκοί τάφοι και τρεις παλαιοχριστιανικές βασιλικές με ψηφιδωτά δάπεδα.
  • Τον αρχαιολογικό χώρο του Δισπηλιού και το Οικομουσείο, 7 χλμ. από την πόλη. Πρόκειται για τα ευρήματα του μοναδικού στην Ελλάδα λιμναίου οικισμού, από τα μέσα της 6ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τα μέσα της 4ης χιλιετίας π.Χ. Το Οικομουσείο επιχειρεί μια πιστή αναπαράσταση του οικισμού, των καλυβιών του και του τρόπου ζωής των κατοίκων του.
  • Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας στο Μαυροχώρι. Εδώ παρουσιάζονται σκηνές καθημερινότητας, από κέρινες φιγούρες, σε φυσικό μέγεθος, ήθη και έθιμα της Ελλάδας, ένα προπολεμικό χωριό, με τους επαγγελματίες της εποχής, ένα σπήλαιο με Αρχανθρώπους και ποικίλα εκθέματα σε θεματικές ενότητες. Στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και η συλλογή του κ. Πιστικού με ακριβείς μικρογραφίες των κυριοτέρων αρχοντικών, βυζαντινών εκκλησιών και μνημείων του Νομού. Παράλληλα, λειτουργεί και ως πολιτιστικό κέντρο με ποικίλες δραστηριότητες. 
  • Το Μουσείο Παλαιοντολογίας & Παλαιοβοτανικής Νόστιμου. Ένα σπάνιο Απολιθωμένο, υποτροπικό, Δάσος 15-20 εκατομμυρίων ετών, με οξιές, καστανιές, βελανιδιές και φοίνικες, καθώς θαλάσσια απολιθώματα (κοχύλια, σαλιγκάρια, αστερίες, μύδια και το δόντι ενός τεράστιου καρχαρία).
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
11ης Νοεμβρίου 52 (έναντι Δημαρχείου), 52100 Καστοριά
Τηλ.: 24670 22525 - 24670 23261
Fax.: 24670 23264
Email: [email protected]
Site: www.anastassiou-hotels.gr
NEWSLETTER
Rss Feed